Otomotiv Mekanikerliği Ustalık Belgesi

Otomotiv Mekanikerliği Ustalık Belgesi Nedir?
Motorlu taşıtlarının motor, hareket iletim ve kontrol sistemlerinin bakım ve onarımlarını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Otomotiv Mekanikerliği alanında çalışmak isteyen bireylerin mesleki yeterlilik kurumu gereğince getirilmiş belge zorunluluğu vardır. Çalıştığı alana göre zorunluluğu olan bu belgeler aşağıdaki gibidir.
- Otomotiv Montajcısı Ustalık Belgesi
- Otomotiv Mekanikçisi Ustalık Belgesi

Otomotiv Mekanikerliği Ustalık Belgesi için Bizi Arayın
Otomotiv Mekanikerliği Ustalık Belgesinin farkı tam da burada ortaya çıkmaktadır. Bu ustalık belgesi ömür boyu geçerli olduğu gibi tek bir Otomotiv Mekanikerliği Ustalık Belgesi yukarıdaki tüm belgelerin denkliğini ve yeterliliğini karşılamaktadır.
Belge yenileyip durmaktan, birden çok kaynak makinesinde çalışmak için tek tek belge toplama derdinden kurtulmak, ileride kendi iş yerinizi açabilmek için en iyi çözüm Otomotiv Mekanikerliği Ustalık Belgesidir.
Otomotiv Mekanikerliği Ustalık Belgesi altındaki çalışma dallarını biraz daha yakından tanıyalım.
Otomotiv Montajcısı Ustalık Belgesi
Otomotiv Montaj Ustasını Resmi Gazetede yayınlanmış iş tanımından yapacağımız alıntılarla özetleyecek olursak, mekanik hassasiyeti yüksek, rutin, montaj veya bağlantı yerleri ve otomotiv ana ürünü parçalarının farklı tip ve modeldeki araç gövdelerine sabitleme işlemleri ile hassas ve karmaşık ölçümler ve ayar işlemlerini yapan kişidir.
Otomotiv Mekanikerliği Ustalık Belgesi ile Otomotiv Montajcısı alanında tecrübelerinizi ömür boyu belgelendirmiş ve mesleki yeterlilik kapsamında denetimlerde geçerli en üst seviye belgeye sahip olmuş olursunuz.
Otomotiv Mekanikerliği Ustalık Belgesi nasıl alırım diyorsanız cevabını Ustalık Belgesi sayfamızda bulabilirsiniz.

Otomotiv Mekanikerliği Ustalık Belgesi için Bize Yazın
Otomotiv Mekanikçisi Ustalık Belgesi
Otomotiv Mekanik Ustasını Resmi Gazetede yayınlanmış iş tanımından yapacağımız alıntılarla özetleyecek olursak, otomobil, kamyon, otobüs gibi motorlu araçlarda motorun yakıt, ateşleme, soğutma, yağlama ve supap sistemi, güç aktarma organları, ön düzen, fren ve direksiyon sistemlerinde meydana gelen arızaları gideren, aracın aydınlatma ve ikaz donanımlarının bakım ve onarımını yapan kişidir.
Otomotiv Mekanikerliği Ustalık Belgesi ile Otomotiv Mekanikçisi alanında tecrübelerinizi ömür boyu belgelendirmiş ve mesleki yeterlilik kapsamında denetimlerde geçerli en üst seviye belgeye sahip olmuş olursunuz.
Otomotiv Mekanikerliği Ustalık Belgesi nasıl alırım diyorsanız cevabını Ustalık Belgesi sayfamızda bulabilirsiniz.
Genel Bilgiler;
Sınıflandırma (Meslek Kodu): ISCO 08: 7231.32
Öğrenme Kazanımları (Tanım): Motorlu taşıtlarının motor, hareket iletim ve kontrol sistemlerinin bakım ve onarımlarını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Bu yeterliliğe sahip kişi; Standartlara ve kurallara göre, norm, yazı, rakam, çizgi ve geometrik çizim uygulamaları, izdüşüm çizimler yapar, perspektifi verilen parçaların görünüşlerini çıkarır ve çizer, çizilen resimleri ölçülendirir, çeşitli geometrik parçaların açınımlarını ve arakesitlerini çizer.
Temel mekanik işlemleri ve araç bakımını yapar.
Motorlu araçların temel elektrik-elektronik devre işlemlerini yapar.
Birleştirme ve hareket iletim elemanları, alıştırma ve tolerans, yüzey işleme işaretleri, komple resimler ve katalog okur.
Motor parçalarının bakım ve onarımlarını yapar.
Hareket iletim ve kontrol sistemleri ile ilgili bakım ve onarım yapar.
Benzinli ve dizel motorların yakıt ve ateşleme sistemlerinin bakım ve onarımlarını yapar.
Araçların arıza tespitlerini yapar.
Giriş Şartı: Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesi‘ne sahip olmak