Makine Montaj Ustası Ustalık Belgesi

Makine Montaj Ustası
Makine Montaj Ustasının Resmi Gazetede yayınlanmış iş tanımı, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini alarak, çevre ve kalite yönetim sistemlerine uygun olarak çalışma yerini düzenleyen, gerekli takım ve aparatlar ile montajı yapılacak ünite ve parçaları hazırlayan, makineyi oluşturan ünite ve parçaları iş emirlerine ve montaj talimatlarına göre birleştiren, montaj işlemlerinde tespit edilen hata ve uygunsuzlukları gideren, ölçü ve ayar aletleri ile test eden ve sonuçları raporlayan kişi olarak geçmektedir.
Makine Bakım ve Onarım Ustalık Belgesi ile Makine Montajcısı alanında tecrübelerinizi ömür boyu belgelendirmiş ve mesleki yeterlilik kapsamında denetimlerde geçerli en üst seviye belgeye sahip olmuş olursunuz.
Makine Bakım ve Onarım Ustalık Belgesi nasıl alırım diyorsanız cevabını Ustalık Belgesi sayfamızda bulabilirsiniz.
Makine bakım ve onarımcısının sahip olduğu, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Bu yeterliliğe sahip kişi;
- TS-ISO standartlarına uygun kurallarına göre teknik resim çizer, bilgisayar destekli çizim programlarını kullanarak iki boyutlu imalat/yapım resmi çizer.
- İmalat işlemlerinde kullanılan takım tezgâhlarını, el aletlerini kullanır, temel imalat işlemlerini ve temel modelleme işlemlerini gerçekleştirir.
- Makinelerin periyodik bakımını, sistemlerin periyodik kontrollerini yapar, kaldırır ve taşıma araçlarını kullanır, arıza tespiti ve arızalı makinenin bakımını yapar.
- İmalat işlemlerinde kullanılan makinelerin elektrikelektronik, hidrolik ve pnömatik bakımlarını ve onarımlarını yapar.
- İmalat işlemlerinde kullanılan CNC tezgâhlarını ve gelişen program tekniklerini kullanarak CNC imalat işlemlerini gerçekleştirir.
- Mesleğinin gerektirdiği teknik terminolojiyi kullanarak yabancı dilde dinler, okur, yazar, konuşur ve iletişim kurar.